Jadłospis

GODZINY OBIADÓW:

11:30 – 11:45 – KLASY 1 – 3

12:30 – 12:45 – KLASY 4 – 8

Dzień tygodniaPierwsze danieDrugie danieDeserAlergeny
Poniedziałek
21.04.2025
Święto
Wielkanocne
Wtorek
22.04.2025
Dzień wolny od zajęć
Środa
23.04.2025
Zupa czerwony barszcz zabielany z ziemniakami – porcje rosołowe z kurczaka sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, marchew, pietruszka, por, seler, buraki czerwone, śmietana 18%, mąka tortowa, kwasek cytrynowy, cukierPierogi z mięsem i cebulką – pierogi z mięsem /mrożone/, cebula, olej rzepakowy
Sok,
owoc
Alergen
1, 3, 7, 9
Czwartek 24.04.2025Zupa zacierkowa z zieleniną – porcje rosołowe z kurczaka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielski, lubczyk, marchew, pietruszka, por, seler, koper, natka, makron zacierkaZiemniaki, kotlet pożarski, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem – ziemniaki, filet z piersi kurczaka, jaja, bułka czerstwa, bułka tarta, olej rzepakowy, pomidory, szczypiorWoda,
owoc
Alergen
1,3,7,9
Piątek 25.04.2025Zupa kalafiorowa z makaronem – porcje rosołowe z kurczaka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, marchew, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana 18%, mąka tortowa, makaron świderkiZiemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty –
ziemniaki, paluszki rybne /miruna w panierce/, olej rzepakowy, kapusta kiszona, cebula czerwona, cukier, pieprz
Herbata owocowa z miodem,
owoc
 
Alergen
1,3,4,7,9

Skip to content