GODZINY OBIADÓW:
11:30 – 11:45 – KLASY 1 – 3
12:30 – 12:45 – KLASY 4 – 8
Dzień tygodnia | Pierwsze danie | Drugie danie | Deser | Alergeny |
Poniedziałek 21.04.2025 | Święto Wielkanocne | |||
Wtorek 22.04.2025 | Dzień wolny od zajęć | |||
Środa 23.04.2025 | Zupa czerwony barszcz zabielany z ziemniakami – porcje rosołowe z kurczaka sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, marchew, pietruszka, por, seler, buraki czerwone, śmietana 18%, mąka tortowa, kwasek cytrynowy, cukier | Pierogi z mięsem i cebulką – pierogi z mięsem /mrożone/, cebula, olej rzepakowy | Sok, owoc | Alergen 1, 3, 7, 9 |
Czwartek 24.04.2025 | Zupa zacierkowa z zieleniną – porcje rosołowe z kurczaka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielski, lubczyk, marchew, pietruszka, por, seler, koper, natka, makron zacierka | Ziemniaki, kotlet pożarski, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem – ziemniaki, filet z piersi kurczaka, jaja, bułka czerstwa, bułka tarta, olej rzepakowy, pomidory, szczypior | Woda, owoc | Alergen 1,3,7,9 |
Piątek 25.04.2025 | Zupa kalafiorowa z makaronem – porcje rosołowe z kurczaka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, marchew, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana 18%, mąka tortowa, makaron świderki | Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty – ziemniaki, paluszki rybne /miruna w panierce/, olej rzepakowy, kapusta kiszona, cebula czerwona, cukier, pieprz | Herbata owocowa z miodem, owoc | Alergen 1,3,4,7,9 |