Co to takiego „manufaktura”? Czym zajmuje się karmelarz? Dlaczego lizaki mają różne kolory i smaki? Jak napowietrzyć karmel? 6 grudnia odpowiedzi na te i inne pytania poznali uczniowie klasy 3a podczas warsztatów cukierniczych w Manufakturze Słodyczy Słodko Zakręcone.
Dzieci poznały tajniki wyrobu słodkości i samodzielnie wykonały pyszne lizaki. Po warsztatach uczniowie zakupili słodkie upominki dla najbliższych.
![](https://sp17.plocman.pl/wp-content/uploads/2023/12/20231206_115033-2-1024x768.jpg)
![](https://sp17.plocman.pl/wp-content/uploads/2023/12/20231206_121322-768x1024.jpg)
![](https://sp17.plocman.pl/wp-content/uploads/2023/12/20231206_122307-1024x768.jpg)
![](https://sp17.plocman.pl/wp-content/uploads/2023/12/20231206_123824-1024x768.jpg)
![](https://sp17.plocman.pl/wp-content/uploads/2023/12/20231206_123833-768x1024.jpg)
![](https://sp17.plocman.pl/wp-content/uploads/2023/12/20231206_125425-768x1024.jpg)
![](https://sp17.plocman.pl/wp-content/uploads/2023/12/20231206_125555-768x1024.jpg)